Dzisiaj jest 18 kwie 2026, 15:54

Zakup PCP

Zapytania, porady, uwagi, opisy. Czyli wszystko o tym, czym strzelamy.
  • Autor
  • Wiadomość
Awatar użytkownika

Emhyrion

• Karabinek: Walther Lever Action
  • Optyka: Bez okularów
  • Konkurencja: HFT3

Re: Zakup PCP

Post30 kwie 2013, 12:45

Pablo - może się mylę, ale mam wrażenie, że Wemar kiedyś strzelał FT z HW100...

To celny karabin i dość wdzięczny na przeróbki za sprawą swojej "kwadratowości". Łatwiej założyć szynę, łatwiej przymocować jakiś palmrest niż w Daystate. Albo inaczej - w Daystate większość takich dodatków wygląda sztucznie, brzydko, jak z innej bajki. A bez palmrestu BAAAADRZO ciężko się strzela stojaki gdy postawisz na tym wielką lunetę, z kolanka zresztą też nie jest zbyt komfortowo.

W kwestii celności to wiele zależy od egzemplarza, bo generalnie nie jest tak, że Daystate będzie celniejszy albo jakaś inna marka. Spust bardziej mi się podobał w Daystate niż w HW (miałem Mk4), ale już kultura pracy zbijaka fajniejsza była w testowanych przeze mnie HW.

A może kolega jednak rozważy kupno używanego Steyra? Jest ostatnio jakiś wysyp na iwebie, można na początek kupić hapeka i coś dostrugać, a z czasem obrośnie we wszystko co trzeba.
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika

Pablo

• Karabinek: Steyr LG 110 FT
  • Optyka: Nikko 10-50X60
  • Konkurencja: FT

Post30 kwie 2013, 16:24

Jego budżet to koło 4000 PLN- za to nie kupi Steyerka , nawet używanego i do tego np. jakąś Deltę.
Janusz a gdzie kupowałeś HW 100 ?
Klubowicz
Awatar użytkownika

Januszpelle

Klubowicz

• Karabinek: FTP 900
  • Optyka: Vector Optics 6-48

Post30 kwie 2013, 17:06

Swoje HW kupiłem na iweb od tego gościa http://bron.iweb.pl/profile.php?mode=vi ... 3f1842a4f2
Z jego opowieści przed zakupem wynikało, że będę zadowolony. W rzeczywistości jestem bardzo zadowolony.
Cena za całość z lupką Hawke 4-16x44 zapłaciłem chyba 3050zł.
Awatar użytkownika

Emhyrion

• Karabinek: Walther Lever Action
  • Optyka: Bez okularów
  • Konkurencja: HFT3

Post30 kwie 2013, 22:33

Pablo pisze:Jego budżet to koło 4000 PLN- za to nie kupi Steyerka , nawet używanego i do tego np. jakąś Deltę.
Janusz a gdzie kupowałeś HW 100 ?

Pablo - albo rybki albo akwarium. Z Deltą nie postrzela FT. Za 4 tys nie postrzela FT, bo sama luneta to wydatek dwóch tysięcy. Za 4 tys może a to z powodzeniem kupić Deltę + dobrą wiatrówkę i bawić się w HFT. Wracamy do punktu wyjścia - S400 + Delta będzie świetnym rozwiązaniem. Midas też jest miły w dotyku. Ale nie do FT.
Pozdrawiam,
Paweł

marcon

• Karabinek: Steyr
  • Optyka: Nikko

Post30 kwie 2013, 22:56

Paweł mnie uprzedził
Nawet moja lunetka to wydatek blisko 2tys więc pozostaje ciut krótka kołdra na koło, montaż, karabin( a gdzie butla +plus jakieś dodatki stopka, palmrest , itp, itd)
(nota bene) pisałem na beżowym,że piętą achillesową FT jest cena wejścia a nie sprzęt. Za 3tys kolega może szaleć w HFT u nas ..........
Poprzednia

Wróć do Sprzęt