Ja mma zero na 14 i 34 m. Plus dla mnie taki, że dalekie cele (zazwyczaj 35-40 mm) mogę na upartego strzelać w górę KZ i powinno wpaść (zakładając brak wiatru). Na dalekich łatwiej się pomylić, jak i ocena odległości ma największe znaczenie.
Czy to z góry, czy pod górę - furman patrzy w końską dziurę
tak jak Dębowy napisał - przy dwóch zerach masz większe szanse na ocenę odległości - dalekie widząc postępujące rozmycie, bliskie lepiej widzisz niż przy jednym zerze na 25. Jeśli dobrze pamiętam ja miałem zera 15 - 33. Ważna sprawa - montaż lunety musi być mega niski (uważaj, żeby luneta miała proporcjonalne światło - za duża oprze ci się o lufę). Wtedy poprawki masz w zakresie max 1 click i to jest super sprawa. Tylko takie montaże najlepiej robić na zamówienie (wtedy masz od razu z głowy ewentualny problem osiowości montażu), na beżowym znajdziesz gościa "domar" w komercyjnych, on ci zrobi.
Ustawiłem dwa zera i na razie się uczę oceniać odległość . Chyba każdy system jest dobry jak się go umie wykorzystać Ja mam małą GO w lunecie więc staram się to wykorzystać do oceny odległości