Dzisiaj jest 18 kwie 2026, 17:10

Cenzura na Beżowym

Ogólnie o wszystkim, co ma związek z naszym hobby.
  • Autor
  • Wiadomość
Awatar użytkownika

Michalm

• Karabinek: Steyr LG100
  • Optyka: Big Nikko
  • Konkurencja: FT

Cenzura na Beżowym

Post04 kwie 2012, 14:36

Witaj Michalm,

Twój Post napisany przez Ciebie na: "bron.iweb.pl", został usunięty przez Administratora lub Moderatora.

Powód: Post sprzeczny z regulaminem

Link do tematu: http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=91192

Temat: "Co z kogo wychodzi, jak mu kolor nie podchodzi"

KOMUNIKAT GKS OD SPRAW HFT:

Na początku chcemy zaznaczyć, że przedstawiciele WKFT maja dostęp do działu, w którym przygotowywane są regulaminy PFTA. Mieli więc bieżące informacje dotyczące postępujących zmian.

Pragniemy także zauważyć, że zaniepokoił nas sposób przedstawienia zaistniałego problemu. W przyszłości, w razie wystąpienia wątpliwości, prosimy o bezpośredni kontakt z GKS.

Ze względu na krótki termin pomiędzy ogłoszeniem przepisów konkurencji, a pierwszymi zawodami organizowanymi przez WKFT, GKS postanawia warunkowo dopuścić cele pomalowane w sposób opisany w tym wątku jeśli przemalowanie ich wiązało by się z poniesieniem dodatkowych kosztów oraz dużym nakładem pracy. Warunkiem dopuszczenia celów jest zapewnienie o ich trwałości i kontrastowości.

W naszym sporcie, poza osiąganiem dobrych wyników, najważniejsze jest koleżeństwo i zachowanie zdrowego rozsądku. Ze względu, że są to pierwsze zawody w sezonie, a przygotowania zostały rozpoczęte przed ogłoszeniem regulaminów, konieczne są pewne kompromisy. Nie chcemy narażać organizatorów na kolejne wydatki, w związku z tym GKS liczy na wyrozumiałość zawodników.

Po stosownych konsultacjach, w imieniu członków GKS od spraw HFT
Tomasz Staszewski

i mój komentarz :)

Rychło w czas skoro od poniedziałku wiadomo, że WKFT przemalowuje figurki na prawidłowy kolor.

Dodam, że przedstawiciele GKS, zapewne też mają dostęp do maila większości organizatorów i każdy szanujący się organ statutowy stanowiący regulację, wydałby krótkie info o najważniejszych zmianach wprowadzonych na dany rok. Wątpię by ktokolwiek w nabożnym skupieniu porównywał kolejne wersje dokumentów. Wiem, że wszyscy, chcą być ważni, a od tych trzech literek funkcyjnych pęcznieje nie tylko duma :-D , ale może warto by podejść do tematu profesjonalnie i ułatwiać trudny żywot organizatora zawodów.

Miejmy nadzieję, że w nowym PFTA da się wypracować takie standardy.

I to mi wycięli :), że niby sprzeczne z regulaminem Beżowego.
Michalm,
One shot, one dead kzone :)
Awatar użytkownika

Emhyrion

• Karabinek: Walther Lever Action
  • Optyka: Bez okularów
  • Konkurencja: HFT3

Re: Cenzura na Beżowym

Post04 kwie 2012, 14:49

Ja myślę, że to poszła standardowa formułka, jaką każdy przeczyta po tym, jak mu post wytną. W tym wypadku moim zdaniem raczej chodziło o to, żeby nie mielić znów kolorów przez najbliższy tydzień, bo istnieje ryzyko, że pozabijamy się jeszcze przed rozpoczęciem pierwszych zawodów w tym roku.
Ale może się mylę...

Osobiście jednak już bym chyba olał sprawę, nie ma co dolewać oliwy do ognia na tym czy innym forum. Niczego to nie zmieni :(
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika

Michalm

Post04 kwie 2012, 14:54

I tu się Pawle mylisz, jeśli ktoś tworzy forum to musi być przygotowany na różne opinie i jest winien użytkownikowi wyjaśnienie, tak mówi dobra praktyka inaczej mamy do czynienia z ordynarną cenzurą.
Michalm,
Awatar użytkownika

Emhyrion

Post04 kwie 2012, 15:01

Powinien Ci ktoś napisać na PW, czemu wyciął. Zgadzam się...
Natomiast nie wiem, czy jest sens mielić to teraz na WKFT i SGS, podobnie jak już bym nie ciągnął wątku o kolorach. Pablo swoje napisał i chyba wystarczy.
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika

Michalm

Post04 kwie 2012, 17:54

Dostałem maila od Wemara, żebym nie kozaczył bo dostanę bana ::d
Michalm,
Awatar użytkownika

Emhyrion

Post04 kwie 2012, 18:17

Michalm pisze:Dostałem maila od Wemara, żebym nie kozaczył bo dostanę bana ::d

A to dobre...
Pozdrawiam,
Paweł
Awatar użytkownika

blind

• Karabinek: -----
  • Optyka: ------
  • Konkurencja: HFT

Post04 kwie 2012, 18:30

:mdr1: tak to jest z betonami :angry-banghead:
pozdrawiam Piotrek

[you] szmoc niech będzie z tobą.
Awatar użytkownika

Andrzej

• Karabinek: FWB 800 FT
  • Optyka: March X

Post04 kwie 2012, 19:34

:| :|
Qu...wa, naprawdę miałem o nim dobre zdanie.

marcon

• Karabinek: Steyr
  • Optyka: Nikko

Post05 kwie 2012, 0:18

Michalm pisze:I tu się Pawle mylisz, jeśli ktoś tworzy forum to musi być przygotowany na różne opinie i jest winien użytkownikowi wyjaśnienie, tak mówi dobra praktyka inaczej mamy do czynienia z ordynarną cenzurą.

Michał jest to na pewno irytujące ale u nas też zdarzały się takie przypadki :mrgreen:
Nie wiem czym to było podyktowane na beżowym ale może ktoś(wemar) nie chciał przyczynku do kolejnej dyskusji
Awatar użytkownika

acme

• Karabinek: Blue Storm
  • Optyka: BN

Post11 kwie 2012, 18:22

Dokładnie o to chodziło. Nie, żebym bronił Wemara bo mi on wisi ale napisał przecież, że niepotrzebnie pisać następne posty bo będzie wycinał wszystko. W sumie nie wiem, czemu nie zamknął tego tematu. Mówiłem Ci przecież Michał, że napisałem post przed Twoim i tak samo został wycięty. Inaczej mi to opisał w tym mailu automatycznym, coś że "nie wnosi nic nowego do tematu a Pabla informacja jest w osobnym temacie " i takie tam pierdoły.

Olewam ten beżowy grajdołek ogólnie. Szkoda, że przez takie akcje wprowadzany jest podział środowiskowy. Ale są gorsze akcje, jak beznadziejne knowania za plecami :D

Wróć do Sprawy Ogólne